УРУЧЕНИ ПРВИ УГОВОРИ О ДОДЕЛИ СУБВЕНЦИЈА ЗА ЕНЕРГЕТСКУ САНАЦИЈУ ДОМАЋИНСТАВА НА САВСКОМ ВЕНЦУ
13. Dec 2023.

URUČENI PRVI UGOVORI O DODELI SUBVENCIJA ZA ENERGETSKU SANACIJU DOMAĆINSTAVA NA SAVSKOM VENCU

Predsednik Gradske opštine Savski venac Miloš Vidović i pomoćnica ministarke rudarstva i energetike za energetsku efikasnost i klimatske promene Maja Vukadinović uručili su danas prve ugovore građanima koji su na ovogodišnjem javnom pozivu dobili subvencije za energetsku sanaciju porodičnih kuća i stanova.

Opština Savski venac zajedno sa Ministarstvom rudarstva i energetike, drugu godinu zaredom sufinansira mere energetske sanacije u cilju unapređenja energetske efikasnosti u stambenom sektoru. Za tu namenu ove godine je opredeljeno sedam miliona dinara, a na javni konkurs koji je otvoren do 31. decembra do sada se prijavilo 54 domaćinstva sa teritorije opštine.

Prema rečima predsednika opštine Miloša Vidovića, građani Savskog venca subvencije uglavnom koriste za zamenu stolarije u svojim kućama i stanovima.

-Tokom prošle godine 17 domaćinstava je iskoristilo subvencije za zamenu starih prozora i vrata. Ove godine smo zajedno sa ministarstvom opredelili još veća sredstva za sufinansiranje mera energetske sanacije, a danas smo potpisali i prvih 14 ugovora sa vlasnicima stambenih jedinica kojima su na javnom konkursu odobrena sredstva – naveo je Vidović.

Vidović se zahvalio Ministarstvu rudarstva i energetike na podršci u realizaciji projekata za poboljšanje energetskih karakteristika stambenih objekata na Savskom vencu, koji doprinose smanjenju potrošnje energije i poboljšanju kvaliteta životne sredine i pozvao građane da se prijave na javni konkurs koji je u toku, i iskoriste subvencije za povećanje energetske efikasnosti u svojim kućama i stanovima.