УРУЧЕНИ ПРВИ УГОВОРИ О ДОДЕЛИ СУБВЕНЦИЈА ЗА ЕНЕРГЕТСКУ САНАЦИЈУ ДОМАЋИНСТАВА НА САВСКОМ ВЕНЦУ
13. Dec 2023.

УРУЧЕНИ ПРВИ УГОВОРИ О ДОДЕЛИ СУБВЕНЦИЈА ЗА ЕНЕРГЕТСКУ САНАЦИЈУ ДОМАЋИНСТАВА НА САВСКОМ ВЕНЦУ

Председник Градске општине Савски венац Милош Видовић и помоћница министарке рударства и енергетике за енергетску ефикасност и климатске промене Маја Вукадиновић уручили су данас прве уговоре грађанима који су на овогодишњем јавном позиву добили субвенције за енергетску санацију породичних кућа и станова.

Општина Савски венац заједно са Министарством рударства и енергетике, другу годину заредом суфинансира мере енергетске санације у циљу унапређења енергетске ефикасности у стамбеном сектору. За ту намену ове године је опредељено седам милиона динара, а на јавни конкурс који је отворен до 31. децембра до сада се пријавило 54 домаћинства са територије општине.

Према речима председника општине Милоша Видовића, грађани Савског венца субвенције углавном користе за замену столарије у својим кућама и становима.

-Током прошле године 17 домаћинстава је искористило субвенције за замену старих прозора и врата. Ове године смо заједно са министарством определили још већа средства за суфинансирање мера енергетске санације, а данас смо потписали и првих 14 уговора са власницима стамбених јединица којима су на јавном конкурсу одобрена средства – навео је Видовић.

Видовић се захвалио Министарству рударства и енергетике на подршци у реализацији пројеката за побољшање енергетских карактеристика стамбених објеката на Савском венцу, који доприносе смањењу потрошње енергије и побољшању квалитета животне средине и позвао грађане да се пријаве на јавни конкурс који је у току, и искористе субвенције за повећање енергетске ефикасности у својим кућама и становима.