САОПШТЕЊЕ ШЕСТИ ПО РЕДУ „САЈАМ СПОРТА“ ОДРЖАН НА САВСКОМ ВЕНЦУ
02. okt 2023.

ŠESTI PO REDU „SAJAM SPORTA“ ODRŽAN NA SAVSKOM VENCU

U DKC „Majdan“ danas je održan šesti po redu „Sajam sporta“ koji organizuju Opština Savski venac i Sportski saveza Beograda u saradnji sa Savezom sportova Savski venac i  Sekretarijatom za sport i omladinu Grada Beograda.

 

Otvaranju današnje manifestacije prisustvovali su zamenica gradonačelnika Grada Beograda Vesna Vidović, zamenik predsednika GO Savski venac Uroš Tripković, sekretar za sport i omladinu Grada Beograda Nikola Penić, generalni sekretar Sportskog saveza Beograda Nebojša Jevremović, kao i srpska reprezentativka u streljaštvu Andrea Arsović.

 

Zvaničnici su nakon ceremonije otvaranja obišli Sajam i zajednički poslali poruku o važnosti sporta u svakodnevnom životu ljudi, a posebno dece i mladih.

 

-Pokazatelj koliko je ova manifestacija značajna i potrebna građanima Savskog venca, jeste značajan broj prijavljenih učesnika, dece, sportskih klubova i izlagača. Kao i svake godine cilj nam je da motivišemo što veći broj naših sugrađana da se bave rekreativnim sportom. Opština Savski venac organizuje različite besplatne sportsko-rekreativne programe namenjene svim uzrastima i generacijama. Želim vam da uživate u današnjem sportskom danu i aktivnostima koje smo vam pripremili- rekao je Tripković u svom uvodnom obraćanju.

 

Zamenica Gradonačelnika Beograda Vesna Vidović povodom otvaranja sajma izjavila je da će Grad Beograd uvek podržavati aktivnosti i manifestacije koje imaju za cilj da deca kvalitetno i organizovano provode vreme. Nemili događaj iz maja meseca podstakao nas je sve da još više pažnje  posvetimo deci, da ih čujemo i da im pružimo podršku. Gradska Opština Savski venac je i ranije prepoznala potrebu za brigu o najmlađima i pored svih besplatnih programa koje ima za naše najmlađe već 6. put  organizuje Sajam sporta. Od ove godine sajam sporta biće organizovan u svih 17 beogradskih opština! Beograd je svakako grad koji brine o svojim najmlađima i tako će biti i u budućnosti!

 

Na Sajmu sporta učešće je uzelo šesnaest sportskih klubova, udruženja i organizacija sa teritorije opštine i preko 250 dece iz osam osnovnih škola od prvog do četvrtog razreda sa Savskog venac, a takmičenje se realizuje po formatu projekta „Budi olimpijac“. Tokom trajanja sajma organizovana su tri takmičenja: „Brzinom do zvezda“, „Turnir između dve vatre“ i „Budi olimpijac“, a tri pobedničke ekipe koje su osvojile najbolji plasman dobile su medalje, diplome i poklone.

 

Posetioci svih starosnih dobi imali su priliku da vežbaju i uživaju u različitim sportskim aktivnostima i radionicama kao što su šah, rvanje, ples, mačevanje, fitnes.

  Služba za informisanje  

  Gradska opština Savski venac