САОПШТЕЊЕ ШЕСТИ ПО РЕДУ „САЈАМ СПОРТА“ ОДРЖАН НА САВСКОМ ВЕНЦУ
28. сеп 2023.

ШЕСТИ ПО РЕДУ „САЈАМ СПОРТА“ ОДРЖАН НА САВСКОМ ВЕНЦУ

У ДКЦ „Мајдан“ данас је одржан шести по реду „Сајам спорта“ који организују Општина Савски венац и Спортски савеза Београда у сарадњи са Савезом спортова Савски венац и  Секретаријатом за спорт и омладину Града Београда.

 

Отварању данашње манифестације присуствовали су заменица градоначелника Града Београда Весна Видовић, заменик председника ГО Савски венац Урош Трипковић, секретар за спорт и омладину Града Београда Никола Пенић, генерални секретар Спортског савеза Београда Небојша Јевремовић, као и српска репрезентативка у стрељаштву Андреа Арсовић.

 

Званичници су након церемоније отварања обишли Сајам и заједнички послали поруку о важности спорта у свакодневном животу људи, а посебно деце и младих.

 

-Показатељ колико је ова манифестација значајна и потребна грађанима Савског венца, јесте значајан број пријављених учесника, деце, спортских клубова и излагача. Као и сваке године циљ нам је да мотивишемо што већи број наших суграђана да се баве рекреативним спортом. Општина Савски венац организује различите бесплатне спортско-рекреативне програме намењене свим узрастима и генерацијама. Желим вам да уживате у данашњем спортском дану и активностима које смо вам припремили- рекао је Трипковић у свом уводном обраћању.

 

Заменица Градоначелника Београда Весна Видовић поводом отварања сајма изјавила је да ће Град Београд увек подржавати активности и манифестације које имају за циљ да деца квалитетно и организовано проводе време. Немили догађај из маја месеца подстакао нас је све да још више пажње  посветимо деци, да их чујемо и да им пружимо подршку. Градска Општина Савски венац је и раније препознала потребу за бригу о најмлађима и поред свих бесплатних програма које има за наше најмлађе већ 6. пут  организује Сајам спорта. Од ове године сајам спорта биће организован у свих 17 београдских општина! Београд је свакако град који брине о својим најмлађима и тако ће бити и у будућности!

 

На Сајму спорта учешће је узело шеснаест спортских клубова, удружења и организација са територије општине и преко 250 деце из осам основних школа од првог до четвртог разреда са Савског венац, а такмичење се реализује по формату пројекта „Буди олимпијац“. Током трајања сајма организована су три такмичења: „Брзином до звезда“, „Турнир између две ватре“ и „Буди олимпијац“, а три победничке екипе које су освојиле најбољи пласман добиле су медаље, дипломе и поклоне.

 

Посетиоци свих старосних доби имали су прилику да вежбају и уживају у различитим спортским активностима и радионицама као што су шах, рвање, плес, мачевање, фитнес.

  Служба за информисање  

  Градска општина Савски венац