ПОТПИСАНО ЈОШ 24 УГОВОРА О ДОДЕЛИ СУБВЕНЦИЈЕ ЗА ЕНЕРГЕТСКУ САНАЦИЈУ ДОМАЋИНСТАВА
08. Feb 2024.

POTPISANO JOŠ 24 UGOVORA O DODELI SUBVENCIJE ZA ENERGETSKU SANACIJU DOMAĆINSTAVA

Predsednik Gradske opštine Savski venac Miloš Vidović uručio je danas još 24 ugovora građanima, koji su na javnom konkursu dobili subvencije za energetsku sanaciju porodičnih kuća i stanova.

Opština zajedno sa Ministarstvom rudarstva i energetike dve godine zaredom sufinansira mere energetske sanacije u cilju unapređenja energetske efikasnosti u stambenom sektoru. Za tu namenu prošle godine je opredeljeno sedam miliona dinara, a na javni konkurs koji je bio otvoren do 31. decembra prijavilo se 80 domaćinstava sa teritorije opštine.

Prema rečima predsednika opštine, građani Savskog venca pokazuju veliko interesovanje za realizaciju ovih aktivnosti, a subvencije uglavnom koriste za zamenu stolarije u svojim kućama i stanovima.

-Krajem prošle godine potpisano je 14 ugovora sa vlasnicima stambenih jedinica kojima su na javnom konkursu odobrene subvencije. Danas smo građanima uručili još 24 ugovora, a u planu je realizacija ukupno 70 ugovora. Domaćinstva koja su se prijavila i ispunjavaju uslove javnog konkursa, realizaciju subvencije mogu očekivati u narednom periodu – naveo je Vidović.

Podrška građanima u poboljšanju energetskih karakteristika porodičnih kuća i stanova sprovodiće se kontinuirano na Savskom vencu u cilju smanjenja potrošnje energije i unapređenja kvaliteta životne sredine.