ПОТПИСАНО ЈОШ 24 УГОВОРА О ДОДЕЛИ СУБВЕНЦИЈЕ ЗА ЕНЕРГЕТСКУ САНАЦИЈУ ДОМАЋИНСТАВА
08. Feb 2024.

ПОТПИСАНО ЈОШ 24 УГОВОРА О ДОДЕЛИ СУБВЕНЦИЈЕ ЗА ЕНЕРГЕТСКУ САНАЦИЈУ ДОМАЋИНСТАВА

Председник Градске општине Савски венац Милош Видовић уручио је данас још 24 уговора грађанима, који су на јавном конкурсу добили субвенције за енергетску санацију породичних кућа и станова.

Општина заједно са Министарством рударства и енергетике две године заредом суфинансира мере енергетске санације у циљу унапређења енергетске ефикасности у стамбеном сектору. За ту намену прошле године је опредељено седам милиона динара, а на јавни конкурс који је био отворен до 31. децембра пријавило се 80 домаћинстава са територије општине.

Према речима председника општине, грађани Савског венца показују велико интересовање за реализацију ових активности, а субвенције углавном користе за замену столарије у својим кућама и становима.

-Крајем прошле године потписано је 14 уговора са власницима стамбених јединица којима су на јавном конкурсу одобрене субвенције. Данас смо грађанима уручили још 24 уговора, а у плану је реализација укупно 70 уговора. Домаћинства која су се пријавила и испуњавају услове јавног конкурса, реализацију субвенције могу очекивати у наредном периоду – навео је Видовић.

Подршка грађанима у побољшању енергетских карактеристика породичних кућа и станова спроводиће се континуирано на Савском венцу у циљу смањења потрошње енергије и унапређења квалитета животне средине.