ПОЧЕО „СПОРТСКИ ДЕЧЈИ КАМП 2023“
21. avg 2023.

POČEO „SPORTSKI DEČJI KAMP 2023“

Četvrti Letnji sportski kamp za decu počeo je danas, a organizovan je ove godine za 225 dece iz osnovnih škola sa Savskog venca.

U organizaciji Gradske opštine Savski venac i Saveza sportova Savski venac, učenici od prvog do četvrtog razreda biće u prilici da se tokom ove nedelje oprobaju u velikom broju sportova kao što su: rukomet, šah, atletika, boks, ragbi, stoni tenis, latino ples, hokej na travi, karate, fudbal, odbojka, rvanje, košarka, mačevanje, džudo, biciklizam, tenis, logorovanje, korektivno vežbanje, ali i da uzmu učešće u turnirima i kreativnim radionicama.

Pored ovih aktivnosti, planiran je obilazak, upoznavanje i razgledanje Vojne akademije. Pripadnici MUP-a Beograd će za decu održati zajedničku aktivnost „Naša bezbednost“.

-Zamenik predsednika Opštine Savski venac Uroš Tripković, izjavio je povodom otvaranja kampa da je ovo sjajna prilika za decu sa teritorije opštine da kroz druženje i zabavu kreiraju povezanost sa sportom kao zdravom navikom koja može samo da doprinese kvalitetu njihovog odrastanja i razvoja i dodao da je primarni cilj motivisati što veći broj mališana za rekreativno bavljenje sportom jer svaki korak, ma koliko on bio mali, predstavlja siguran put za uspeh. Savski venac nastavlja da brine o svojim najmlađim sugrađanima i kreira sadržaj u skladu sa njihovim potrebama, a sve u cilju da kao zajednica obezbedimo bezbedno, lepo i zdravo detinjstvo za njih.