ПОЧЕО „СПОРТСКИ ДЕЧЈИ КАМП 2023“
21. авг 2023.

ПОЧЕО „СПОРТСКИ ДЕЧЈИ КАМП 2023“

Четврти Летњи спортски камп за децу почео је данас, а организован је ове године за 225 деце из основних школа са Савског венца.

У организацији Градске општине Савски венац и Савеза спортова Савски венац, ученици од првог до четвртог разреда биће у прилици да се током ове недеље опробају у великом броју спортова као што су: рукомет, шах, атлетика, бокс, рагби, стони тенис, латино плес, хокеј на трави, карате, фудбал, одбојка, рвање, кошарка, мачевање, џудо, бициклизам, тенис, логоровање, корективно вежбање, али и да узму учешће у турнирима и креативним радионицама.

Поред ових активности, планиран је обилазак, упознавање и разгледање Војне академије. Припадници МУП-а Београд ће за децу одржати заједничку активност „Наша безбедност“.

-Заменик председника Oпштине Савски венац Урош Трипковић, изјавио је поводом отварања кампа да је ово сјајна прилика за децу са територије општине да кроз дружење и забаву креирају повезаност са спортом као здравом навиком која може само да допринесе квалитету њиховог одрастања и развоја и додао да је примарни циљ мотивисати што већи број малишана за рекреативно бављење спортом јер сваки корак, ма колико он био мали, представља сигуран пут за успех. Савски венац наставља да брине о својим најмлађим суграђанима и креира садржај у складу са њиховим потребама, а све у циљу да као заједница обезбедимо безбедно, лепо и здраво детињство за њих.