ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА ДРЖАВНЕ ДВОЈЕЗИЧНЕ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ У БЕОГРАДУ НА ВОДИ
30. maj 2024.

POČELA IZGRADNjA DRŽAVNE DVOJEZIČNE OSNOVNE ŠKOLE U BEOGRADU NA VODI

U delu opštine Savski venac, na prostoru Beograda na vodi počela je izgradnja najsavremenijeg obrazovnog kampusa koji će u svom sastavu imati državnu dvojezičnu osnovnu školu i vrtić.

Kamen temeljac položili su predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić, ministri u Vladi Srbije  Siniša Mali, Irena Vujović, Slavica Đukić Dejanović i predsednik opštine Savski venac Miloš Vidović.

Ova moderna škola nalaziće se na prostoru iza zgrada nekadašnje Železničke stanice i Pošte na Savskom trgu i prostiraće se na gotovo 5.000 kvadrata i  moći će da primi više od 400 đaka.

Prilikom svečanog polaganja kamena temeljca poručeno je da će se u prostranom dvorištu nalaziti brojni sadržaji za decu, poput terena za rukomet, basket i odbojku, kao i zeleni prostor pogodan za priredbe, takmičenja i svakodnevno druženje. U okviru škole postojaće i mini botanička bašta, sportska sala i najsavremenije učionice.

Pored škole u ovom delu Savskog venca biće izgrađen i državni vrtić na oko 800 kvadrata, a u njemu će se, osim opremljenih soba za ugodan dnevni boravak dece, nalaziti i multifunkcionalna sala za druženje i predstave. Sastavni deo biće i prostrano dvorište na oko 1.400 kvadrata zamišljeno kao veliko dečje igralište sa puno zelenila i rekvizita za razvoj dečje motorike.

 -Ovaj deo opštine Savski venac, koji je svakako jedan od najlepših u Beogradu, pružiće vrhunske uslove za obrazovanje i kvalitetno organizovano slobodno vreme za decu i čitave porodice, što je još jedan pokazatelj koliko veliki projekti  pobošljavaju kvalitet života naših građana i sveukupan razvoj opštine. Izgradnja Beograda na vodi pokrenula je i druge projekte na našoj opštini, poput završetka izgradnje Prokopa, a gledajući sve to, jasno je da će   se Savski venac u dobrom pravcu razvijati u budućnosti- poručio je predsednik opštine Miloš Vidović.

 

Svečanosti je prisustvovao i proslavljeni srpski teniser Janko Tipsarević.