ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА ДРЖАВНЕ ДВОЈЕЗИЧНЕ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ У БЕОГРАДУ НА ВОДИ
30. мај 2024.

ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА ДРЖАВНЕ ДВОЈЕЗИЧНЕ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ У БЕОГРАДУ НА ВОДИ

У делу општине Савски венац, на простору Београда на води почела је изградња најсавременијег образовног кампуса који ће у свом саставу имати државну двојезичну основну школу и вртић.

Камен темељац положили су председница Скупштине Србије Ана Брнабић, министри у Влади Србије  Синиша Мали, Ирена Вујовић, Славица Ђукић Дејановић и председник општине Савски венац Милош Видовић.

Ова модерна школа налазиће се на простору иза зграда некадашње Железничке станице и Поште на Савском тргу и простираће се на готово 5.000 квадрата и  моћи ће да прими више од 400 ђака.

Приликом свечаног полагања камена темељца поручено је да ће се у пространом дворишту налазити бројни садржаји за децу, попут терена за рукомет, баскет и одбојку, као и зелени простор погодан за приредбе, такмичења и свакодневно дружење. У оквиру школе постојаће и мини ботаничка башта, спортска сала и најсавременије учионице.

Поред школе у овом делу Савског венца биће изграђен и државни вртић на око 800 квадрата, а у њему ће се, осим опремљених соба за угодан дневни боравак деце, налазити и мултифункционална сала за дружење и представе. Саставни део биће и пространо двориште на око 1.400 квадрата замишљено као велико дечје игралиште са пуно зеленила и реквизита за развој дечје моторике.

 -Овај део општине Савски венац, који је свакако један од најлепших у Београду, пружиће врхунске услове за образовање и квалитетно организовано слободно време за децу и читаве породице, што је још један показатељ колико велики пројекти  побошљавају квалитет живота наших грађана и свеукупан развој општине. Изградња Београда на води покренула је и друге пројекте на нашој општини, попут завршетка изградње Прокопа, а гледајући све то, јасно је да ће   се Савски венац у добром правцу развијати у будућности- поручио је председник општине Милош Видовић.

 

Свечаности је присуствовао и прослављени српски тенисер Јанко Типсаревић.