ОДРЖАНА ЕДУКАЦИЈА ПЕНЗИОНЕРА У ОБЛАСТИ ФИНАНСИЈСКИХ УСЛУГА У ОПШТИНИ САВСКИ ВЕНАЦ
26. sep 2023.

ODRŽANA EDUKACIJA PENZIONERA U OBLASTI FINANSIJSKIH USLUGA U OPŠTINI SAVSKI VENAC

Gradska opština Savski venac u saradnji sa Narodnom bankom Srbije organizovala je danas u zgradi Opštine besplatnu edukaciju za penzionere Savskog venca u oblasti finansijskih usluga.

Seniore su pozdravili predstavnici GO Savski venac - načelnica Uprave Marija Sušić i načelnica Odeljenja za finansije Mirjana Janković kao i predstavnici Narodne banke Srbije, predavači: Gordana Rabrenović, dr Slobodan Panić i Edin Hanić koji su prezentovali benefite edukacije u oblasti finansijskih usluga.

Načelnica Uprave Marija Sušić nakon što je pozdravila prisutne, zahvalila se predstavnicima Narodne banke Srbije koji će održati ovo predavanje čiji je predmet razumevanje i korišćenje usluga finansijskih institucija i ovom prilikom poručila da briga o najstarijim sugrađanima ostaje jedan od prioriteta Opštine Savski venac koja preduzima mnoge akcije da bi se olakšao i ulepšao život starijih sugrađana.

Najznačajnije teme o kojima se razgovaralo odnosile su se na aktuelna pitanja sa kojima se susreću svi sugrađani prilikom korišćenja bankarskih usluga: na koji način mogu da zaštite svoja prava i interese kao korisnici usluga, kako da naprave najbolji izbor kada se odlučuju za  finansijski proizvod i naprave odgovarajuće korake ka unapređenju svog finansijskog položaja.

- GO Savski venac osnovala je Uslužni senior servis kako bi penzionerima omogućila da se na jednom mestu informišu o svim pogodnostima koje Opština organizuje, kao i da se prijave za brojne besplatne programe kao što su obuke, kursevi, druženja, izleti, tribine i raznovrsni kulturno-umetnički sadržaji – podsetila je Sušićeva.

Penzioneri su pokazali veliko interesovanje za ovu oblast, a kroz odgovore na brojna postavljena pitanja, su između ostalog prezentovani način prijema i slanja novca u zemlji i inostranstvu u okviru platnih usluga, prednosti i mane keš kredita i kredita za namenska plaćanja, kao i način onlajn plaćanja, uz savete kako da se zaštite od moguće prevare i kome da se obrate za pomoć ukoliko dođe do prevare prilikom plaćanja ili transfera novca.   

Ovim predavanjem pokreće se važan dijalog o korišćenju finansijskih usluga kako za najstarije sugrađane tako i za čitavo društvo, koji daje mogućnosti svima da na najbolji način steknu i dopune svoja znanja i potrebne veštine u razumevanju i razjašnjavanju nedoumuica i  potencijalnih finansijskih rizika.