ОДРЖАНА ЕДУКАЦИЈА ПЕНЗИОНЕРА У ОБЛАСТИ ФИНАНСИЈСКИХ УСЛУГА У ОПШТИНИ САВСКИ ВЕНАЦ
26. сеп 2023.

ОДРЖАНА ЕДУКАЦИЈА ПЕНЗИОНЕРА У ОБЛАСТИ ФИНАНСИЈСКИХ УСЛУГА У ОПШТИНИ САВСКИ ВЕНАЦ

Градска општина Савски венац у сарадњи са Народном банком Србије организовала је данас у згради Општине бесплатну едукацију за пензионере Савског венца у области финансијских услуга.

Сениоре су поздравили представници ГО Савски венац - начелница Управе Марија Сушић и начелница Одељења за финансије Мирјана Јанковић као и представници Народне банке Србије, предавачи: Гордана Рабреновић, др Слободан Панић и Един Ханић који су презентовали бенефите едукације у области финансијских услуга.

Начелница Управе Марија Сушић након што је поздравила присутне, захвалила се представницима Народне банке Србије који ће одржати ово предавање чији је предмет разумевање и коришћење услуга финансијских институција и овом приликом поручила да брига о најстаријим суграђанима остаје један од приоритета Општине Савски венац која предузима многе акције да би се олакшао и улепшао живот старијих суграђана.

Најзначајније теме о којима се разговарало односиле су се на актуелна питања са којима се сусрећу сви суграђани приликом коришћења банкарских услуга: на који начин могу да заштите своја права и интересе као корисници услуга, како да направе најбољи избор када се одлучују за  финансијски производ и направе одговарајуће кораке ка унапређењу свог финансијског положаја.

- ГО Савски венац основала је Услужни сениор сервис како би пензионерима омогућила да се на једном месту информишу о свим погодностима које Општина организује, као и да се пријаве за бројне бесплатне програме као што су обуке, курсеви, дружења, излети, трибине и разноврсни културно-уметнички садржаји – подсетила је Сушићева.

Пензионери су показали велико интересовање за ову област, а кроз одговоре на бројна постављена питања, су између осталог презентовани начин пријема и слања новца у земљи и иностранству у оквиру платних услуга, предности и мане кеш кредита и кредита за наменска плаћања, као и начин онлајн плаћања, уз савете како да се заштите од могуће преваре и коме да се обрате за помоћ уколико дође до преваре приликом плаћања или трансфера новца.   

Овим предавањем покреће се важан дијалог о коришћењу финансијских услуга како за најстарије суграђане тако и за читаво друштво, који даје могућности свима да на најбољи начин стекну и допуне своја знања и потребне вештине у разумевању и разјашњавању недоумуица и  потенцијалних финансијских ризика.