Новим уговором о суфинансирању програма енергетске ефикасности предвиђено још 11 милиона динара за санацију домаћинстaва на Савском венцу
21. maj 2024.

Novim ugovorom o sufinansiranju programa energetske efikasnosti predviđeno još 11 miliona dinara za sanaciju domaćinstava na Savskom vencu

 

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović danas je uručila predsedniku opštine Savski venac Milošu Vidoviću Ugovor o sufinansiranju programa energetske sanacije domaćinstava, koji će omogućiti novčanu podršku većem broju vlasnika kuća i stanova sa teritorije opštine za učešće u projektu.

Opština Savski venac već treći put učestvuje u programu "Čista energija i energetska efikasnost“ sa ciljem  da pomogne građanima i domaćinstvima pri uštedi električne i toplotne energije.

Predsednik opštine Miloš Vidović istakao je da su za ovu godinu predviđena veća sredstva u odnosu na prethodne.

-Nov Ugovor i novi Javni poziv koji ćemo uskoro raspisati omogućiće dodatnih 10. 975.000 dinara koje će naši građani moći da iskoriste za energetsku sanaciju domaćinstava. Do sada je blizu 100 kuća i stanova sa Savskog venca dobilo novčanu podršku zahvaljujući ovom programu, a sredstva su građani koristili najčešće za zamenu stolarije, nove prozore i vrata. Učešćem u programu nudi se, pre svega, direktna korist i ušteda za građane, jer će se osim smanjenja potrošnje toplotne energije, takođe smanjiti  računi krajnjih korisnika - rekao je Vidović i zahvalio ministarstvu rudarstva i energetike na odličnoj saradnji i zajedničkoj realizaciji još jednog značajnog projekta koji predstavlja važan korak i zajednički ulog u budućnost lokalne samouprave i države Srbije.

 

Način sporovođenja programa energetske sanacije na teritoriji GO Savski venac biće putem Javnog poziva na koji će građani moći da se prijave.