Новим уговором о суфинансирању програма енергетске ефикасности предвиђено још 11 милиона динара за санацију домаћинстaва на Савском венцу
17. мај 2024.

Новим уговором о суфинансирању програма енергетске ефикасности предвиђено још 11 милиона динара за санацију домаћинстaва на Савском венцу

 

Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић данас је уручила председнику општине Савски венац Милошу Видовићу Уговор о суфинансирању програма енергетске санације домаћинстава, који ће омогућити новчану подршку већем броју власника кућа и станова са територије општине за учешће у пројекту.

Општина Савски венац већ трећи пут учествује у програму "Чиста енергија и енергетска ефикасност“ са циљем  да помогне грађанима и домаћинствима при уштеди електричне и топлотне енергије.

Председник општине Милош Видовић истакао је да су за ову годину предвиђена већа средства у односу на претходне.

-Нов Уговор и нови Јавни позив који ћемо ускоро расписати омогућиће додатних 10. 975.000 динара које ће наши грађани моћи да искористе за енергетску санацију домаћинстава. До сада је близу 100 кућа и станова са Савског венца добило новчану подршку захваљујући овом програму, а средства су грађани користили најчешће за замену столарије, нове прозоре и врата. Учешћем у програму нуди се, пре свега, директна корист и уштеда за грађане, јер ће се осим смањења потрошње топлотне енергије, такође смањити  рачуни крајњих корисника - рекао је Видовић и захвалио министарству рударства и енергетике на одличној сарадњи и заједничкој реализацији још једног значајног пројекта који представља важан корак и заједнички улог у будућност локалне самоуправе и државе Србије.

 

Начин споровођења програма енергетске санације на територији ГО Савски венац биће путем Јавног позива на који ће грађани моћи да се пријаве.