успешно завршен пројекат кућица здравља
15. jul 2023.

УСПЕШНО ЗАВРШЕН ПРОЈЕКАТ ДОМА ЗДРАВЉА И ОПШТИНЕ: ОБАВЉЕНО 4.000 БЕСПЛАТНИХ ПРЕГЛЕДА У ,,КУЋИЦИ ЗДРАВЉА" НА САВСКОМ ВЕНЦУ

15.07.2023

Povodom završetka ciklusa besplatnih preventivnih pregleda u okviru projekta ,,Kućica zdravlja"koja je na Sava Promenadi svim posetiocima bila na raspolaganju proteklih dve nedelje, predstavnicima medija i prisutnim građanima danas su se obratili predsednik Skupštine GO Savski venac Strahinja Kukić i direktor Doma zdravlja „Savski venac“ dr Zoran Bekić.
Prema rečima Kukića rezultati akcije su izvanredni, a raduje i velika svest sugrađana u zdravstvenoj preventivi.
Projekat ,,Kućica zdravlja" realizovali smo zajedno sa DZ „Savski venac“, a posebnu zahvalnost želim da uputim rukovodstvu, lekarima i svim zdravstvenim radnicima na posvećenosti i trudu, ali i građanima na velikom odzivu i interesovanju. Zadovoljstvo mi je što se ovakav projekat prvi put organizovao baš na Savskom vencu. Kao Opština u saradnji sa zdravstvenim ustanovama sa naše teritorije osmu godinu zaredom organizujemo različite besplatne preventivne preglede sa ciljem da podstaknemo građane da redovno kontrolišu svoje zdravlje. Kao Opština, nastavićemo i u narednom periodu da vodimo odgovornu zdravstvenu politiku i u saradnji sa zdravstvenim ustanovama sa naše teritorije organizujemo besplatne preglede sa ciljem da građanima skrenemo pažnju na važnost prevencije i rane dijagnostike u očuvanju zdravlja - izjavio je predsednik Skupštine opštine Savski venac Strahinja Kukić.
Direktor Doma zdravlja Savski venac Zoran Bekić rekao je da su specijalizovani timovi po danima sprovodili neophodne aktivnosti u cilju prevencije različitih bolesti.
Imali smo dane predviđene za prevenciju kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa, očnih bolesti, zdravlja dece , omladine, žena i najstarijih sugrađana. Za prethodne dve nedelje urađeno je gotovo 4000 pregleda ,od čega 1000 ultrazvučnih pregleda. Veliki odziv građana nam je još jednom pokazao koliko su zainteresovani za očuvanje svog zdravlja, a njihove pohvale motivišu da nastavimo i dalje-istakao je Bekić.
Nakon opštine Savski venac predviđeno je da se akcija nastavi na teritoriji opštine Vračar.