УЛАГАЊЕ У ЗНАЊЕ ТРАСИРА БОЉУ БУДУЋНОСТ ДЕЦЕ
26. Feb 2024.

ULAGANjE U ZNANjE TRASIRA BOLjU BUDUĆNOST DECE

Počela besplatna pripremna nastava za polaganje male mature za osnovce na Savskom vencu.

Gradska opština Savski venac je i ove godine organizovala besplatnu pripremnu nastavu za polaganje male mature za učenike završnih razreda iz svih 6 osnovnih škola sa teritorije opštine. Polaznike je na početku nastave pozdravio zamenik predsednika opštine Uroš Tripković i poželeo im da ove časove iskoriste za ostvarenje najboljeg mogućeg plasmana za upis u srednju školu.

Učenici podeljeni u 8 grupa, naizmenično će pohađati časove iz matematike i srpskog jezika i književnosti, koje vode 12 nastavnika. Program traje od 24. februara do 16. juna, a nastava se održava subotom i nedeljom, u Kancelariji za mlade Savski venac (Kneza Miloša 47). Grupe se sastoje od manjeg broja đaka, što omogućava bolji interaktivni rad sa decom.

Za besplatnu pripremnu nastavu ove godine se prijavilo oko 180 učenika osmog razreda, što je važan pokazatelj velikog interesovanja đaka za ovaj program. Cilj programa je da osmaci obnove stečeno znanje i da se uz pomoć Opštine smanje troškovi koje roditelji imaju prilikom pripreme dece za upis u srednje škole.

Zahvaljujući inicijativi Opštine, osmaci će uz pomoć dodatnih časova imati priliku da dosta lakše savladaju gradivo i pripreme se za polaganje prijemnog ispita kako bi ostvarili željene rezultate na predstojećim testovima. Kontinuirana realizacija ovog programa, dugi niz godina predstavlja važnu podršku porodici kroz uštedu sredstava u kućnom budžetu, a u planu je da Savski venac ostane siguran partner i stabilna podrška svojim sugrađanima.