РЕКОНСТРУКЦИЈА САРАЈЕВСКЕ УЛИЦЕ ЗНАЧАЈНА ЗА БОЉИ КВАЛИТЕТ ЖИВОТА
21. sep 2023.

REKONSTRUKCIJA SARAJEVSKE ULICE ZNAČAJNA ZA BOLjI KVALITET ŽIVOTA

Predsednik Gradske opštine Savski venac Miloš Vidović obišao je danas radove na rekonstrukciji Sarajevske ulice, u sklopu kojih će biti kompletno obnovljen asfalt i trotoari na potezu od Drinske do zone raskrsnice sa Nemanjinom ulicom.

 

Tokom obilaska predsednik Vidović je zajedno sa direktorom  JP „Putevi Beograda“ Aleksandrom Milentijevićem i predstavnicima JKP „Beograd put“ i JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ razgovarao sa građanima i radnicima o započetim radovima na ovom lokalitetu.

 

Vidović je istakao da je Sarajevska ulica bila jedna od urgentnijih za uređenje i zahvalio je javno komunalnim preduzećima jer su pozitivno reagovali na molbu opštine da što pre otpočnu radovi u ovoj ulici.

 

-Rekonstrukcija Sarajevske ulice rezultat je zajedničke inicijative opštine i građana, ali i dobre saradnje sa nadležnim gradskim preduzećima i rukovodstvom grada koje ima sluha za potrebe građana Savskog venca. Pored novog asfalta, biće obnovljeni i trotoari, što je važna vest za stanovnike Sarajevske ulice koji su nam na taj problem ukazivali – rekao je Vidović.

 

Predsednik opštine je naglasio da se realizacijom ovakvih projekta rešavaju višegodišnji problemi i podiže kvalitet života građana. On je dodao da su prethodnih godina uložena velika sredstva u obnovu i uređenje ulica na Savskom vencu, a rezultat je više od 35 rekonstruisanih ulica i 15 unutarblokovskih saobraćajnica.

 

Radovi u Sarajevskoj ulici započeti su 20. septembra i izvodiće se u fazama. Prva faza obuhvata revitalizaciju saobraćajnice od Drinske do Ulice Miloša Pocerca, dok će se u drugoj fazi raditi deo od Miloša Pocerca do Nemanjine ulice. Poslednja faza podrazumeva obnovu trotoara.

 

  Služba za informisanje  

  Gradska opština Savski venac