ПОТПИСАН УГОВОР О РЕАЛИЗАЦИЈИ ПРОЈЕКАТА КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА МЛАДЕ НА САВСКОМ ВЕНЦУ
14. jun 2024.

POTPISAN UGOVOR O REALIZACIJI PROJEKATA KANCELARIJE ZA MLADE NA SAVSKOM VENCU

Načelnik Odeljenja za projekte razvoja Gradske opštine Savki venac Vladimir Nastić potpisao je danas sa pomoćnicom ministra za turizam i omladinu Ivanom Antonijević Ugovor o sufinasiranju programa Kancelarije za mlade na Savskom vencu za projekat „Novo lice Kancelarije za mlade“, koji je od javnog interesa u oblastima omladinskog sektora.

Cilj projekta je stvaranje inkluzivne i podržavajuće radne strategije Kancelarije za mlade, omogućavajući mladima da efikasno realizuju svoje projekte i doprinesu zajednici. Realizacijom ovog programa omogućava se kreiranje mehanizama za inkluziju i učešće svih korisnika, unapređenje komunikacije i saradnje između mladih i lokalne zajednice kao i pružanje podrške mladima u ostvarivanju njihovih projekata i inicijativa.

Opština Savski venac redovno učestvuje u Javnom konkursu u sprovođenju omladinske politike, a osnovna namena realizacije projekta je sticanje dodatnih znanja i veština koje su od ključnog značaja za podsticaj ličnog razvoja mladih. Ova vrsta projekata pruža mogućnost za uključivanje mladih u procese donošenja odluka o pitanjima koja ih najviše pogađaju, a učesnicima daje priliku da komuniciraju sa donosiocima odluka i uzmu aktivno učešće u društvenom životu na lokalnom nivou.

Novim ugovorom koji je danas potpisan, Kancelarija za mlade Savski venac će od ministarstva dobiti finansijsku pomoć u iznosu od 1.700.000 dinara za projekat „Novo lice Kancelarije za mlade“, čime će biti nastavljeno ulaganje u razvoj i sprovođenje omladinske politike na lokalnom nivou.

Svečanom uručenju ugovora prisustvovala je i koordinatorka Kancelarije za mlade GO Savski venac, Kristina Kapetanov.