Новим уговором о суфинансирању програма енергетске ефикасности предвиђено још 11 милиона динара за санацију домаћинстaва на Савском венцу
26. jul 2023.

ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА ДЕЧИЈЕГ ИГРАЛИШТА У УЛИЦИ ФЛОРЕ СЕНДС

Na inicijativu roditelja Gradska opština Savski venac počela je izgradnju novog dečijeg igrališta i fitnes terena na otvorenom koji se nalazi u Ulici Flore Sends.
Predsednik opštine Savski venac Miloš Vidović obišao je početak radova i izrazio zadovoljstvo što će stanovnici ovog dela Savskog venca imati još jednu novu prostornu celinu za zabavu i sportske aktivnosti.
Govoreći o započetom projektu, Vidović je rekao da će ova zapuštena javna površina postati prava zelena oaza koja će u svom sastavu imati dečije igralište sa klackalicama, ljuljaškama, toboganom, vrteškom i njihalicama, dok će se na fitnes terenu nalaziti sprave za vežbanje. Na ovom prostoru roditelji će moći svoje vreme da namene sportu dok njihovi mališani uživaju u zabavnom kutku koji je opremljen savremenim i bezbednim rekvizitima.
Zahvaljujući dobroj saradnji opštinskog rukovodstva i građana, na teritoriji Savskog venca u proteklih 7 godina izgrađeno je i obnovljeno više od 20 dečijih igrališta i sportskih terena što je potvrda da su potrebe najmlađih prioritet u radu Opštine.
-Želimo da život i odrastanje naše dece učinimo što kvalitetnijim i da im obezbedimo najbolje uslove školovanja. U skladu s tim usmerićemo naša ulaganja na uređenje igrališta, zelenih površina i parkovskih oaza, a u fokusu će nam biti i projekti usmereni na zaštitu životne sredine, jer naši najmlađi to zaslužuju- poručio je predsednik opštine.
U okviru projekta biće izgrađene pristupne staze ovog sportsko-zabavnog kompleksa, postavljene klupe, đubrijere, zaštitna ograda, osvetljenje, a u planu je i sadnja novih stabala drveća.