ОДРЖАНЕ „ВАСКРШЊЕ ЧАРОЛИЈЕ“ НА САВСКОМ ВЕНЦУ
07. maj 2024.

ODRŽANE „VASKRŠNjE ČAROLIJE“ NA SAVSKOM VENCU

Tradicionalna manifestacija za decu „Vaskršnje čarolije“ održana je ovog vikenda u Topčiderskom parku ispred Konaka kneza Miloša gde se okupio veliki broj dece koja su zajedno sa predstavnicima opštinskog rukovodstva uživala u vaskršnjem programu u organizaciji Opštine Savski venac.

Sa mališanima su se družili predsednik Opštine Savski venac Miloš Vidović, članovi opštinskog veća Dejan Gerić i Ana Marinković i direktorka Turističke organizacije Savski venac Simona Popović.

-Vidović je ovom prilikom čestitao praznik svim građanima koji praznuju i poručio da je osnovni cilj ovakvih akcija da se podigne nivo ulaganja u najmlađe sugrađane i da je briga o građanima prioritet rukovodstva Opštine Savski venac koje se trudi da omogući što više besplatnih sportsko-rekreativnih i edukativno-zabavnih sadržaja za sve uzraste.

Tokom trajanja programa deca su imala priliku da se zabavljaju uz klovnovske predstave, sportski performans, maskote i žonglere, a organizovane su različite zabavne radionice i crtanje po licu. Najmlađi su učestvovali u takmičenjima za najlepše oslikano vaskršnje jaje i za najjače jaje a učešće u takmičenju uzela su i deca iz osnovnih škola sa teritorije opštine Savski venac.

Pobednici su tokom oba dana trajanja programa osvojili vredne nagrade. U kategorijama „najlepše oslikano jaje“ i „najjače jaje“ najbolji učesnici su za osvojeno prvo mesto dobili dečji bicikl, za drugo mesto električni skejt – bord, a za treće mesto trotinet.

Prvi dan prazničnog programa bio je obeležen bez muzičke podrške, dok je na dan Vaskrsa realizovan redovan repertoar.