ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СВЕ ГРАЂАНЕ САВСКОГ ВЕНЦА  (ТОПЧИДЕРСКО БРДО-СЕЊАК(: Спекулације о исељењу основне школе „стефан немања“ на савском венцу потпуно неистините
17. apr 2024.

OBAVEŠTENjE ZA SVE GRAĐANE SAVSKOG VENCA (TOPČIDERSKO BRDO-SENjAK): Spekulacije o iseljenju osnovne škole „stefan nemanja“ na savskom vencu potpuno neistinite

Povodom spekulacija koje su se pojavile u javnosti o iseljenju Osnovne škole „Stefan Nemanja“ u Beogradu, Ministarstvo prosvete saopštava sledeće:

Dopis kojim se Ministarstvo prosvete obratilo Osnovnoj školi „Stefan Nemanja“ i kojim traži da se škola izjasni da li koristi parcelu za obrazovno-vaspitni rad, u funkciji je izrade Plana detaljne regulacije koji priprema Gradska uprava Grada Beograda.

Potpuno je netačna postavka o tome da se bilo šta u pogledu planiranja i projektovanja kroz obuhvat Plana detaljne regulacije radi na račun umanjenja ili bilo kog revidiranja kapaciteta i potencijala kojima raspolaže Osnovna škola „Stefan Nemanja“. Upravo suprotno, postoji potpuno izvesna mogućnost, čak i preporuka, da se stvore planski i urbanistički uslovi da se kapaciteti škole osavremene i unaprede kroz sam Plan detaljne regulacije.

Stoga nema reči o ustupanju/prodaji bilo kog dela parcele koji koristi škola, niti iko u Ministarstvu razmišlja o iseljenju ove škole. Reč je o redovnoj administrativnoj proceduri u ovakvim situacijama. Neko je, očigledno, pogrešno informisao roditelje i zaposlene i bespotrebno ih uznemirio.