Насловна-12.3.24
12. mar 2024.

BRIGA O GRAĐANIMA OD VITALNOG ZNAČAJA ZA SAVSKI VENAC

Predsednik opštine Savski venac Miloš Vidović, ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović i direktor DZ Savski venac dr Zoran Bekić obišli su danas renovirani objekat ove zdravstvene ustanove.

Nakon obilaska predsednik opštine Miloš Vidović rekao je da se projekat rekonstrukcije DZ uspešno realizuje što govori činjenica da ova zdravstvena ustanova sada izgleda mnogo bolje a  nivo zdravstvene zaštite koji pruža građanima je usklađen sa potrebama korisnika.

-Naglasivši da je rekonstrukciju MDULS podržalo sa 20 miliona dinara i da su opredeljena sredstva utrošena na najbolji mogući način, Martinović je poručio da će Dom zdravlja Savski venac i ove godine dobiti finansijsku pomoć Ministarstva u iznosu većem od 16 miliona dinara za projekat investicionog održavanja zdravstvenih ambulanti Doma zdravlja.

-Proces rekonstrukcije Doma zdravlja za opštinu i građane Savskog venca znači viši nivo zdravstvene usluge, znatno bolje uslove za rad zdravstvenih radnika, a ono što je najbitnije je još bolje zadovoljstvo korisnika. Kontinuirano ulaganje u zdravstvene ustanove koje sprovodi Vlada Srbije se realizuje putem ovog projekta rekonstrukcije čiji je krajnji cilj kvalitetniji način života i podrška očuvanju zdravlja građana. Do sada smo dosta uradili, obnovili smo medicinsku opremu što je umnogome doprinelo kvalitetnijem i bržem radu. Nastavićemo da ulažemo u rekonstrukciju strateških i vitalnih objekata na teritoriji opštine i dajemo svoj maksimum na unapređenju, kako zdravstvenog tako i ostalih uslova života i rada na teritoriji opštine- poručio je Vidović i podsetio da rukovodstvo Opštine vodi odgovornu zdravstvenu politiku što potvrđuje činjenica da već devet godina u saradnji sa zdravstvenim ustanovama sa teritorije Savskog venca organizuje besplatne preventivne preglede za građane.

Prema rečima direktora Bekića zahvaljujući Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu Vlade Republike Srbije, GO „ Savski venac“ i JP Pošte  Srbije u prethodnih 10 meseci uloženo je u renoviranje više od 2.000 m2, a pacijenti i zdravstveni radnici  Doma zdravlja Savski venac sada imaju znatno bolje i stimulativnije uslove za rad.

-Temeljna, planirana rekonstrukcija Doma zdravlja započeta je maja 2023.  godine, a nov prostor opšte prakse, brojnih specijalističkih službi, radiologije sa novim ultrazvučnim kabinetom, laboratorije sa zanovljenom medicinskom opremom obavezuju da budemo još bolji, brži i uspešniji na veliko zadovoljstvo naših pacijenata – poručio je Bekić i dodao da je planirana rekonstrukcija zdravstvenih  stanica tokom 2024. i 2025. godine čime će se završiti ovaj investicioni ciklus.