ПОКЛОН ТОРБЕ И ШКОЛСКИ ПРИБОР ПРВАЦИМА ЗА СРЕЋАН ПОЛАЗАК У ШКОЛУ
05. sep 2023.

BRIGA O DECI U CENTRU PAŽNjE OPŠTINE SAVSKI VENAC: POKLON TORBE I ŠKOLSKI PRIBOR PRVACIMA ZA SREĆAN POLAZAK U ŠKOLU

U okviru tradicionalne akcije darivanja đaka prvaka, Opština Savski venac obezbedila je torbe i kompletan školski pribor za sve prvake osnovnih škola sa teritorije opštine. Predsednik Miloš Vidović i funkcioneri Opštine obišli su osnovne škole, poželeli dobrodošlicu najmlađim đacima i uručili im poklone.

Predsednik Vidović je istakao da Opština izdvaja znatno veća sredstva kada je ulaganje u obrazovanje u pitanju, da je važno da se čuju potrebe dece koja su naša budućnost jer je  to jedini ispravan put.

 -Sa željom da najmlađe đake podstaknemo na što bolje učenje, a roditeljima da pomognemo da uštede u kućnom budžetu  i ove godine smo torbe prvaka opremili kompletnim priborom koji sadrži sve što im je potrebno za početak škole – naveo je predsednik Opštine dodajući da su se brojne aktivnosti Opštine u proteklom periodu odnosile na organizaciju programa za decu, uređenje igrališta i škola.

- Opština svakodnevno misli o potrebama mališana i trudi se da im obezbedi srećno detinjstvo i što sadržajnije i bezbrižnije uslove za život i odrastanje na Savskom vencu. Osim tekućih održavanja svih osnovnih škola na Savkom vencu ove godine otvoren je prvi Eko-park na Savskom vencu, obnovljen park kod Vojne gimnazije, a obezbeđeni su besplatni termini za sport i rekreaciju u kompleksu Sportsko selo. Takođe organizovali smo i besplatni letnji sportski kamp za decu, priredili manifestaciju „Dečije letnje igre“, obezbedili nagrade za najbolje timove u okviru projekta za mlade „Tvoja ideja u tvojoj zajednici“, a nismo zaboravili ni najbolje đake osmake kojima smo takođe obezbedili vredne poklone- naglasio je predsednik Vidović i poručio da ulaganje u decu i njihovo obrazovanje ostaje prioritet opštine Savski venac.

U okviru tradicionalne akcije darivanja đaka prvaka, poklone će dobiti 350 učenika u devet škola na Savskom vencu.