СВЕЧАНО ОТВОРЕНА ПРВА ДЕЧЈА СЦЕНА НА САВСКОМ ВЕНЦУ – ТЕАТАР „ЗМАЈ“
23. сеп 2023.

СВЕЧАНО ОТВОРЕНА ПРВА ДЕЧЈА СЦЕНА НА САВСКОМ ВЕНЦУ – ТЕАТАР „ЗМАЈ“

Прва дечја сцена - Театар „Змај“ данас је свечано отворена у организацији ГО Савски венац у просторијама Чешког дома, Улица Светозара Марковића 79.

Театар је званично отворио заменик председника Општине Урош Трипковић истакавши у свом уводном обраћању да је ово прва оваква сцена намењена деци која ће кроз своје постојање приказати многа уметничка достигнућа, афирмишући позориште за децу и позоришну уметност и изградити нови бренд Савског венца. Приказаћемо сјајне представе које деци отварају велики простор да своју креативност и маштовитост преточе у уметност. Показатељ колико је ова манифестација значајна и потребна грађанима Савског венца, јесте рекордан број пријављених малишана. Данас смо провели предивне тренутке и уживали са више од 150 малишана и њихових родитеља, који ће понети предивне утиске баш са ове сцене. Све карте за извођење прве представе су подељене у једном дану, што је феноменалан показатељ да радимо праву ствар за најмлађе – поручио је заменик председника.

Након свечаног отварања изведена је представа „Перица и Марица и опасна старица” која је одушевила присутне изазвавши вишеминутне аплаузе.

Говорећи о реализованим активностима, Трипковић је нагласио да је ово још један фантастичан идејни пројекат Општине на који је посебно поносан јер је намењен деци да уживају у забавном програму и додао да се данас чврсто уједињујемо око истог циља, а то је да најмлађима покажемо пажњу и додатно им улепшамо детињство.

У главном програму, до краја године, на реперторару ће се суботом и недељом одржавати најактуелније дечје представе, а почетак сваког извођења је у 12 часова.

Сви заинтересовани који још увек нису искористили ову могућност, могу да резервишу своје бесплатне улазнице позивом на број 011/2061-913, радним данима од 8 до 15 часова. Улазнице се преузимају сваког четвртка на шалтеру Општине Савски венац од 8 до 20 часова уз личну карту.

Позивамо вас да дођете и поделите радост уметности са вашим малишанима!

Улазнице су бесплатне, али број места је ограничен.