СВЕЧАНО ОТВОРЕНА ПРВА ДЕЧЈА СЦЕНА НА САВСКОМ ВЕНЦУ – ТЕАТАР „ЗМАЈ“
25. sep 2023.

SVEČANO OTVORENA PRVA DEČJA SCENA NA SAVSKOM VENCU – TEATAR „ZMAJ“

Prva dečja scena - Teatar „Zmaj“ danas je svečano otvorena u organizaciji GO Savski venac u prostorijama Češkog doma, Ulica Svetozara Markovića 79.

Teatar je zvanično otvorio zamenik predsednika Opštine Uroš Tripković istakavši u svom uvodnom obraćanju da je ovo prva ovakva scena namenjena deci koja će kroz svoje postojanje prikazati mnoga umetnička dostignuća, afirmišući pozorište za decu i pozorišnu umetnost i izgraditi novi brend Savskog venca. Prikazaćemo sjajne predstave koje deci otvaraju veliki prostor da svoju kreativnost i maštovitost pretoče u umetnost. Pokazatelj koliko je ova manifestacija značajna i potrebna građanima Savskog venca, jeste rekordan broj prijavljenih mališana. Danas smo proveli predivne trenutke i uživali sa više od 150 mališana i njihovih roditelja, koji će poneti predivne utiske baš sa ove scene. Sve karte za izvođenje prve predstave su podeljene u jednom danu, što je fenomenalan pokazatelj da radimo pravu stvar za najmlađe – poručio je zamenik predsednika.

Nakon svečanog otvaranja izvedena je predstava „Perica i Marica i opasna starica” koja je oduševila prisutne izazvavši višeminutne aplauze.

Govoreći o realizovanim aktivnostima, Tripković je naglasio da je ovo još jedan fantastičan idejni projekat Opštine na koji je posebno ponosan jer je namenjen deci da uživaju u zabavnom programu i dodao da se danas čvrsto ujedinjujemo oko istog cilja, a to je da najmlađima pokažemo pažnju i dodatno im ulepšamo detinjstvo.

U glavnom programu, do kraja godine, na repertoraru će se subotom i nedeljom održavati najaktuelnije dečje predstave, a početak svakog izvođenja je u 12 časova.

Svi zainteresovani koji još uvek nisu iskoristili ovu mogućnost, mogu da rezervišu svoje besplatne ulaznice pozivom na broj 011/2061-913, radnim danima od 8 do 15 časova. Ulaznice se preuzimaju svakog četvrtka na šalteru Opštine Savski venac od 8 do 20 časova uz ličnu kartu.

Pozivamo vas da dođete i podelite radost umetnosti sa vašim mališanima!

Ulaznice su besplatne, ali broj mesta je ograničen.