У ТОКУ РАДОВИ НА ТЕКУЋЕМ ОДРЖАВАЊУ ОСНОВНИХ ШКОЛА НА САВСКОМ ВЕНЦУ
17. авг 2023.

У ТОКУ РАДОВИ НА ТЕКУЋЕМ ОДРЖАВАЊУ ОСНОВНИХ ШКОЛА НА САВСКОМ ВЕНЦУ

Председник општине Савски венац Милош Видовић и члан Општинског већа Владимир Павловић данас су обишли неколико основних школа где су у  току радови на текућем одржавању које финансира Општина.

 Након посете школама  „Стефан Немања“, „Војвода Мишић“ и „Радојка Лакић“ где су у разговору са извођачима закључили да радови иду по плану, представници Општине су истакли да је период распуста одлично искоришћен како би све основне школе са Савског венца засијале и спремно дочекале ђаке у новој школској години.

- Општина сада издваја знатно више средстава за текуће одржавање основних школа јер смо свесни потребе улагања у будућност и образовање деце. У оквиру радова овог лета биће окречене учионице, ходници и свлачионице,  комплетно обновљени тоалети и замењена врата, све у складу са захтевима управе школа. Такође заменићемо ограду и санирати трибине на спортским теренима ОШ „Стефан Немања“ која је сада у лошем стању и обновићемо фасаду једне стране школске зграде у ОШ „Војвода Мишић“ где ћемо  додатно поставити и спољашњу рампа за колица на улазу у фискултурну салу- навео је председник Видовић додајући да Општина има одличну сарадњу са свим образовним установама са Савског венца.

- Трудимо се да деца која похађају школе и вртиће на територији наше општине имају најбоље услове за боравак и учење. Наставићемо да одржавамо континуитет рада  и да редовно комуницирамо са директорима и управницима и чинимо све, како би наша деца имала уређене, чисте, топле и безбедне просторије у школама или вртићима. Наш циљ је да  задовољимо потребе најмлађих и тако ће и остати јер је брига о деци и уређење образовних установа један од наших приоритета - поручио је Видовић.

Радови на текућем одржавању у  девет школа на Савском венцу су у току, а завршетак је планиран до краја школског распуста.

Овом приликом представници Општине обишли су и двориште и спортске терене у ОШ „Војвода Мишић“, чију обнову је финансирао Секретаријат за заштиту животне средине Града Београда.

Обиласку је присуствовао и начелник Одељења за пројекте развоја Владимир Настић.