СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕНА 79. ГОДИШЊИЦА ОД ОСЛОБОЂЕЊА САВСКОГ ВЕНЦА И БЕОГРАДА
20. окт 2023.

СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕНА 79. ГОДИШЊИЦА ОД ОСЛОБОЂЕЊА САВСКОГ ВЕНЦА И БЕОГРАДА

Поводом обележавања Дана ослобођења Београда и општине Савски венац у Другом светском рату, СУБНОР Савски венац је организовао скуп у свечаној сали Градске општине.

Манифестацију је свечано отворила председница СУБНОР-а Савски венац Олга Стоиљковић Трифуновић. Испред општине присутне је поздравио председник Скупштине ГО Савски венац Страхиња Кукић.

Присутне је поздравила Олга Стоиљковић Трифуновић која је истакла да се увек, а посебно на данашњи дан, сећамо наших хероја и учимо из сопствене прошлости и нагласила важност традиционалне организације скупа бораца, потомака и поштовалаца наше Народноослободилачке борбе.

Приређен је и пригодан културно-уметнички програм у коме су учествовале ученице Војне гимназије, солисткиња Анђелија Поповић и проф Милена Миладиновић, Фолклорни ансамбл „Лада“ под вођством Јована Жикића кроз богато извођење народних игара, ученици ОШ „ Радојка Лакић“, ОШ „Петар Петровић Његош“ и ОШ „Војвода Мишић“ који су награђени на литерарном и ликовном конкурсу.

У преподневним часовима чланови СУБНОР-а Савски венац и Прве пролетерске учествовали су на меморијалном дефилеу "Дани слободе", од хотела Москва на Теразијама до Трга Републике. Почасни вод кадета Војне академије, њих двадесеторо, носило је реплике застава бригада које су учествовале у ослобођењу Београда, из фундуса Војног музеја. На Тргу Републике одржан је сценско-музички спектакл, концерт партизанских песама праћен драмским секвенцама, а положени су и венци у Кући цвећа.