СТРАХИЊА  КУКИЋ ПОНОВО ИЗАБРАН ЗА ПРЕДСЕДНИКА СКУПШТИНЕ
10. јул 2024.

СТРАХИЊА КУКИЋ ПОНОВО ИЗАБРАН ЗА ПРЕДСЕДНИКА СКУПШТИНЕ

 

Досадашњи председник Скупштине ГО Савски венац Страхиња Кукић поново је, на конститутивној седници новог сазива, изабран већином гласова одборника на ту функцију.

На седници су, претходно, верификовани мандати одборника, а резултате гласања за председника Скупштине саопштила је одборница Нада Мацура која је председавала на данашњој конститутивној седници.

Кукић је за председника Скупштине ГО Савски венац први пут изабран 2020. године са листе „Александар Вучић – за нашу децу“. Пре избора на ту функцију, био је члан Општинског већа од 2016. до 2020. године, као и одборник у Скупштини општине у периоду од 2012. до 2016. године. Он је захвалио свим одборницима који су му дали поверење да и у новoм сазиву води Скупштину градске општине.

- Трудићу се да посвећеношћу и преданим радом и у наредне четири године оправдам ваше и поверење наших суграђана. Желим да ова Скупштина буде место конструктивне дискусије, тимског рада и доношења најбољих одлука за добробит свих становника Савског венца – поручио је Кукић.

У наставку седнице за заменика председника Скупштине изабран је Филип Матковић, који је и у претходном сазиву обављао ту функцију. Такође, одборници су за секретара Скупштине изгласали Тању Савић, а за њену заменицу Сању Еминовски.

На данашњој седници Скупштина је донела и Решење о избору Комисије за административна, кадровска и мандатна питања Градске општине Савски венац.