САВСКИ ВЕНАЦ БРИНЕ О НАЈСТАРИЈИМА: ОТВОРЕН УСЛУЖНИ СЕНИОР СЕРВИС У ПРОСТОРИЈАМА ОПШТИНЕ
05. сеп 2023.

САВСКИ ВЕНАЦ БРИНЕ О НАЈСТАРИЈИМА: ОТВОРЕН УСЛУЖНИ СЕНИОР СЕРВИС У ПРОСТОРИЈАМА ОПШТИНЕ

   Брига о најстаријим суграђанима један је од наших приоритета, јер се успех локалне заједнице огледа у квалитету живота грађана, али и солидарности и пажњи коју посвећујемо старима. С идејом да нашим сениорима на једном месту омогућимо све информације о бесплатним програмима које могу да користе, као и правну помоћ и друге услуге, отворили смо Услужни сениор сервис – рекао је данас председник Градске општине Савски венац Милош Видовић, након представљања новог сервиса за подршку најстаријим житељима општине.
На шалтеру Услужног сениор сервиса пензионери ће моћи да се информишу и пријаве за бесплатне програме које нуди општина, да добију информације о пензионерској и београдској картици, правну помоћ, као и помоћ приликом попуњавања образаца, подношења захтева и завршавања других административних обавеза у општини.
Према речима председника Видовића, циљ је да се олакша живот старијих грађана, али и да се сениори у складу са њиховим жељама и могућностима укључе у активности од значаја за квалитетнији и активнији живот у трећем добу.
-Оснивањем Услужног сениор сервиса објединили смо на једном месту све информације о бесплатним програмима које организује општина у циљу подстицања културно-забавних, спортско-рекреативних, образовних и других активности припадника трећег доба. Сениорима са Савског венца на располагању је низ бесплатних програма, које реализујемо у различитим терминима током године, а поред тога за њих организујемо и дружења, трибине на тему здравља и мноштво других садржаја. Као одговорно руководство трудимо се да подигнемо квалитет живота свих грађана Савског венца, а нарочито водимо рачуна о потребама најстаријих суграђана који од данас имају и свој сервис у општини –  истакао је Видовић.
Једнодневни и дводневни излети, обуке за коришћење рачунара и мобилних телефона, курс енглеског језика, креативне радионице, улазнице за музеје и позоришта, рекреативно пливање, јога, плес, само су неки од бесплатних програма које је сениорима омогућила Градска општина Савски венац. Пензионерима који су данас посетили Услужни сениор сервис подељене су бесплатне карте за Бео зоо-врт.
Услужни сениор сервис је на располагању старијим суграђанима са Савског венца сваког радног дана од 7.30 до 15.30 сати у згради општине, у Кнеза Милоша 69, као и на број телефона 011 2061 - 913.