Руска делегација у посети Савском венцу
06. јул 2023.

РУСКА ДЕЛЕГАЦИЈА У ПОСЕТИ ОПШТИНИ САВСКИ ВЕНАЦ

Председник ГО Савски венац Милош Видовић дочекао је данас  у Управној згради Општине четворочлану делегацију Централног административног округа Москве, коју у дводневној посети предводи председник Владимир Говердовски. Традиционално пријатељство две централне локалне самоуправе Београда и Москве започето је 2017. године потписивањем Протокола о сарадњи са акцентом на сарадњи у области културе, туризма, спорта и управе ради унапређења услуга које грађани користе.

У разговору са делегацијом из Москве о даљем развоју и проширењу сарадње учествовали су и председник Скупштине ГО Савски венац Страхиња Кукић, заменик председника Општине Урош Трипковић и чланица Већа Ана Маринковић. 

Председник Видовић изразио је задовољство што се сарадња са пријатељима из Москве наставља и што се негују традиционално добри односи два народа.
-Посета представника Централног округа Москве нас и овај пут радује и указује на  поштовање и уважавање које гајимо обострано. Колеге из Москве смо упознали са реализацијом капиталних пројеката на територији наше општине попут изградње станичне зграде „Прокоп“, Београда на води, новог Савског трга и нове зграде КЦС, као и са пројектима који нас тек очекују, попут „Еxpo 2027“. Разменили смо искуства и изразили спремност за  проширење сарадње у  областима спорта, туризма и културе. Желимо да наставимо у правцу реализације заједничких пројеката на задовољство наших грађана и општина, као и градова Београда и Москве- поручио је председник Видовић додајуићи да ће се потрудити да гостима из Русије буду добри домаћини и да ће из Београда понети лепе утиске.

Председник Централног округа Москве Владимир Говердовски захвалио је на гостопримству српским пријатељима и похвалио изглед Београда и Савског венца приметивши напредак.
- Високо ценимо партнерство са општином Савски венац. Ваш град и државу сматрамо једним од главних, приоритетних и поузданих међународних партнера и надамо се успешној сарадњи и убудуће. Као и колеге из Београда и ми смо, у протеклом периоду између два сусрета, много радили. Реализовани су пројекти који су допринели побољшању јавног превоза у Москви, паркова и спортских игралишта, културног наслеђа, развоју у области грађевинарства, реализацију програма намењених  пензионерима, а један од најважнијих на који смо посебно поносни је пројекат обнове преко 100 домова здравља- навео је Говердовски.
Он је овом приликом званично позвао српску делегацију у посету Москви за време одржавања фестивала „Spasskaya Tower“ који се одржава на Црвеном тргу. 

Разговору двеју делегација присуствовали су представник Руске амбасаде у Београду Валериј Голованов и начелник ПУ Савски венац Драган Бркић.
Након састанка чланови делегације из Москве посетили су Савски трг и новоизграђени споменик Стефану Немањи.

Руска делегација у посети општини Савски венац