ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О САРАДЊИ ГО САВСКИ ВЕНАЦ И СРПСКОГ АТЛЕТСКОГ САВЕЗА
07. Dec 2023.

ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О САРАДЊИ ГО САВСКИ ВЕНАЦ И СРПСКОГ АТЛЕТСКОГ САВЕЗА

Заменик председника Градске општине Савски венац Урош Трипковић и директор Српског атлетског савеза Слободан Бранковић потписали су данас споразум о сарадњи у реализацији пројекта Дечја атлетика на територији општине Савски венац.

Пројектом који је покренут уз подршку Српског атлетског савеза предвиђен је бесплатан програм атлетике за децу са Савског венца узраста од 1. до 4. разреда, као и бесплатна рекреативна атлетика за узраст од 5. до 8. разреда основне школе, који ће се реализовати у Атлетској дворани.

Према речима Уроша Трипковића, општина Савски венац је препознала важност улагања у базични рад са децом кроз покретање пилот програма за предшколце "Мала школица", који је обухватао три базична спорта - пливање, гимнастику и атлетику.

- Кроз вишемесечни рад и резултате остварене кроз овај програм увидели смо потребу за наставак улагања у базични спорт, али и важност подизања узрасне границе, како би и сва деца основношколског узраста са наше општине била укључена у програм Дечје атлетике - рекао је Трипковић и захвалио Српском атлетском савезу што је омогућио да деца са Савског венца вежбају и развијају се у најбољим условима.

Атлетска дворана Београд је место где ће основци током ове школске године моћи бесплатно да вежбају уз надзор и подршку атлетских и оперативних тренера опште и дечје атлетике.