Новогодишња чаролија и пакетићи за децу Савског венца на манифестацији „Парк отвореног срца“
01. Jan 2024.

Новогодишња чаролија и пакетићи за децу Савског венца на манифестацији „Парк отвореног срца“

Градска општина Савски венац организовала је данас богат уметнички и забавни програм за своје најмлађе суграђане на манифестацији Парк отвореног срца, одржаној на платоу испред Музеја Југославије. Манифестација је и ове године окупила велики број малишана који су у пратњи родитеља уживали у дечјој представи и музичко-забавном програму. Празничну чаролију употпунио је и Деда Мраз, који је деци даривао новогодишње пакетиће.

На почетку програма, суграђане је поздравио председник општине Савски венац Милош Видовић и пожелео им пуно среће и успеха у новој години.

Видовић је навео да се Општина и ове године потрудила да својим најмлађим становницима улепша новогодишње празнике, додајући да је више од 2.000 малишана данас добило пакетиће које је обезбедила Градска општина Савски венац.

-Традиционално, сваког 1. јануара дружимо се са суграђанима испред Музеја Југославије, а деци са наше општине дарујемо новогодишње поклоне. Драго ми је што је ова манифестација прерасла у традицију и што сваку нову годину започињемо радосно у друштву великог броја малишана, али и родитеља којима сам захвалан на доброј сарадњи и свим конструктивним предлозима које су нам достављали у претходној години, јер су допринели да деци омогућимо више уређених простора за игру, боље услове у школама и вртићима и још више бесплатних програма и садржаја. Брига о најмлађима остаје наш приоритет и желим да и у 2024. години заједно радимо за добробит наше локалне заједнице и грађана, а нарочито наших најмлађих суграђана – поручио је Видовић.

На платоу испред Музеја Југославије изведена је позоришна представа „Деда Мразове чаробне санке“, новогодишњи плесни шоу и магични жонглерски шоу, а свој наступ на бини имали су и малишани из Предшколске установе „Савски венац“.

Парк отвореног срца красили су и штандови са посластицaма и топлим напицима, а забавни програм трајао је све до 14 часова.