НОВИ ПЛАТАНИ ЗА ЗЕЛЕНИЈИ САВСКИ ВЕНАЦ
22. мар 2024.

НОВИ ПЛАТАНИ ЗА ЗЕЛЕНИЈИ САВСКИ ВЕНАЦ

Садњом дрвећа на зеленим површинама у насељу Стјепан Филиповић обележен је Светски дан шума.

 

Председник Градске општине Савски венац Милош Видовић посадио је данас, заједно са општинским функционерима и грађанима, 25 платана на унутарблоковском простору у насељу „Стјепан Филиповић“. Садња је организована као наставак традиционалне акције „За зеленији Савски венац“, а поводом Светског дана шума који се обележава 21. марта широм планете у циљу подизања свести о значају и вредности шумских екосистема.

Председник Видовић је изразио задовољство што је Савски венац последњих година постао богатији за велики број нових стабала, нагласивши да се озелењавање јавних површина спроводи у континуитету.

-Пошумљавање има велики значај за животну средину, а данашњом акцијом дајемо мали допринос зеленијем и здравијем Савском венцу и Београду. Уједно желимо да скренемо пажњу колико је важно да водимо рачуна о околини, да чувамо и негујемо наше зелене површине и стално их оплемењујемо новим садницама и зеленилом. Заједно са нашим суграђанима, који се често јављају са предлозима за озелењавање и уређење разних локација, трудимо се да будемо добар пример као градска општина која је бројним акцијама показала да брине о животној средини – рекао је Видовић.

Садња дрвећа спроведена је уз стручну подршку ЈКП „Зеленило Београд“, а поред председника општине, учествовали су председник Скупштине Страхиња Кукић и чланови Већа.