Континуирано улагање у здравствене установе: ВИШИ НИВО ЗДРАВСТВЕНИХ УСЛУГА У ДОМУ ЗДРАВЉА „САВСКИ ВЕНАЦ“  НАКОН РЕНОВИРАЊА
15. сеп 2023.

Континуирано улагање у здравствене установе: ВИШИ НИВО ЗДРАВСТВЕНИХ УСЛУГА У ДОМУ ЗДРАВЉА „САВСКИ ВЕНАЦ“ НАКОН РЕНОВИРАЊА

Реконструкција неколико одељења у оквиру ДЗ „Савски венац“ је завршена, а тим поводом ову здравствену установу обишли су председник општине Савски венац Милош Видовић, директор ДЗ др Зоран Бекић и в.д. секретара министарства државне управе и локалне самоуправе Станија Вишекруна.

Након обиласка председник општине Милош Видовић рекао је да ова здравствена установа сада изгледа много боље и ниво здравствене заштите који пружа грађанима је управо онакав какав заслужују.

-Процес реконструкције Дома здравља за општину и грађане Савског венца значи виши ниво здравствене заштите и услуга, знатно боље услове за рад здравствених радника, а оно што је најбитније је задовољство корисника. Овим пројектом се наставља континуирано улагање у здравствене установе које спроводи Влада Србије. Задовољни смо што овде има довољно стручног кадра и њима морамо омогућити услове за рад. Убудуће ћемо давати свој максимум на унапређењу, како здравственог тако и осталих услова живота и рада на територији општине- поручио је Видовић и подсетио да руководство Општине води одговорну здравствену политику што потврђује чињеница да већ осам година у сарадњи са здравственим установама са територије Савског венца организује бесплатне превентивне прегледе за грађане.

Према речима др Зорана Бекића захваљујући Министарству за локалну самоуправу,  ГО Савски венац, Поштама Србије и великом броју донатора у протеклом периоду уложено је у реновирање преко 2 000 м2 и преуређено је одељење педијатрије, део специјалистичких служби, сала за физикалну медицину, лабораторија и ренген.

-Реконструкцију смо започели у најтеже време, време пандемије и до сада смо доста урадили. Обновили смо медицинску опрему, обнављамо и медицински кадар, што је доста допринело квалитетнијем и бржем раду. Наш Дом здравља сада има дупло већи број картона у односу на број становника Савског венца, што показује о нашем квалитету рада- изјавио је Бекић и најавио да је у плану да се до средине наредне године заврши реконструкција целе централне зграде, а затим и реконструкција осталих здравствених станица.